Osama Bin Laden -baari nauttii jättisuosiosta – omistaja kuin kaksoisolento

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasilialainen Francisco Elder Braga sattuu olemaan edesmenneen Al-Qaida -terroristijärjestön perustajan ja johtajan, Osama Bin Ladenin, kaksoisolento. Sen sijaan, että mies vannoisi pyhää sotaa länsimaita vastaan, hän tarjoilee alkoholia San Paolon janoisille oluen ystäville.

Tumblr
Tumblr

Franciscon baari on nimeltään Bar do Bin Laden, Bin Ladenin baari. Anniskeluravintolan nimi oli ennen Barbas, mutta 54-vuotias perustaja vaihtoi sen lukuisten ihmisten huomautettua hänen muistuttavan erityisesti pitkän partansa vuoksi kaikkien aikojen tuhoisimmista Yhdysvaltoja koetelleesta terrori-iskusta vastuussa olevaa terroristijohtajaa. Vocative-sivuston mukaan päätös teki miehestä paikallisen kuuluisuuden.

– Olen hyväntahtoinen mies. En kestä väkivaltaa. Mutta tämä oli loistava bisnesidea! Kukaan ei kutsu minua enää Franciscoksi, nykyään minut tunnetaan Osamana tai Bin Ladenina, baarin omistaja kuvailee.

Erityisen suosittu baari oli päivänä, jolloin uutinen oikean Osama Bin Ladenin kuolemasta levisi maailmalla. Francisco kertoo käytännössä koko paikallisen yliopiston vierailleen hänen ravintolassaan. Paikallinen televisiotuottaja puolestaan keksi tuolloin pukea Francisin valkoisiin vaatteisiin ja kantaa miestä kiireisellä kadulla vain hämmentääkseen ihmisiä.

Bar do Bin Ladenin Tumblr-sivusto on täynnä kuvia asiakkaista, jotka poseeraavat terroristijohtajan kaksoisolennon kanssa. Franciscon baarin suosio on ollut niin suurta, että Osama Bin Laden -aiheisia ravintoloita on ilmestynyt Brasiliaan enemmänkin. Maasta löytyy muun muassa Bin Laden and Family -niminen ruokaravintola ja suosittu Bin Laden’s Cave -niminen yökerho.