Poliisin nolo PR-katastrofi leviää maailmalla – koska Suomeen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään New Yorkin poliisin PR-mielessä Instagramissa käynnistämästä tempauksesta, jossa ihmiset saivat julkaista poliiseista kuvia verkossa. Viranomaiset eivät varmasti odottaneet, että #MyNYPD hashtagista seuraisi kuvailmiö otoksista, joissa poliisi pahoinpitelee ihmisiä.

Tapaus on nyt levinnyt myös New Yorkin ulkopuolelle, kun vastaavia hashtageja on perustettu lukemattomia ympäri maailmaa Britanniasta Espanjaan ja Meksikosta Australiaan. Jokaisella hashtagilla on julkaistu pääasiassa kuvia, joissa viranomaiset nähdään huonossa valossa. Esimerkiksi Los Angelesista #MyLAPD-hashtagilla on julkaistu runsaasti kuvia.

Ainakaan vielä toistaiseksi Instagramista ei löytynyt vastaavia kuvia Suomesta, mikä tarkoittanee joko sitä, että Suomessa ei tapahdu yhtä paljon ylilyöntejä tai että tieto ilmiöstä ei ole vielä saavuttanut suomalaisia nettikäyttäjiä.