Delfiinit tekivät urotyön! Suojelivat uimaria hailta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Delfiinit lukeutuvat tunnetusti maailman älykkäimpiin eläinlajeihin. Merten nisäkkäiden tiedetään pelastaneen usein kiipeliin joutuneiden lajitovereidensa lisäksi myös esimerkiksi onnettomuuksiin joutuneita ihmisiä ja hylkeitä.

YouTube
YouTube

Brittiläinen kilpauimari Adam Walker joutui taannoin tukalaan tilanteeseen Uudessa Seelannissa. Meressä uinut mies huomasi yli kaksimetrisen hain vaanivan häntä alapuolellaan. Hai ei kuitenkaan hyökännyt Adamin kimppuun, sillä yhtäkkiä noin kymmenen delfiiniä ympäröi miehen. Delfiinit uivat miehen seurassa noin tunnin ajan.

Koska delfiinit eivät osaa puhua, ei ole tiedossa oliko niiden tarkoitus todella suojella Adam Walkeria vai leikkiä hänen kanssaan. Delfiinien tiedetään usein suojelevan poikasiaan ja jopa ihmisiä haiden hyökkäyksiltä. Adam on joka tapauksessa kiitollinen merten nisäkkäiden suojelevasta läsnäolosta.

– On mukavaa, jos ne vaan ajattelivat auttaa kaveriaan hädässä, Adam Walker pohti Daily Mail -lehden mukaan.