Aasi ja seepra parittelivat – näin koomiselta näyttää risteytys

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa perimältään erilaisista eläinlajeista pystyy parittelemaan keskenään ja synnyttämään jälkeläisiä. Yleensä hybridiotukset eivät pysty enää lisääntymään tahoillaan ja uusi laji jää yhden yksilön tasolle. Esimerkkinä mainittakoon leijonan ja tiikerin risteymä liikeri tai hevosen ja aasin jälkeläinen muuli.

YouTube
YouTube

Nyt meksikolaiseen eläintarhaan on syntynyt pieni seepran ja aasin poikanen, joka on suomen kielellä sebroidi. Raidallisilla jaloilla ja muuten aasimaisella olemuksella varustettu varsa on selviytynyt elämänsä alusta loistavasti. Associated Pressin julkaisemalla videolla nähdään pienokaisen innostunutta kirmailua emonsa hoteissa.

Sebroidiksi voidaan kutsua kaikkia seepran kanssa lisääntyneitä hevoseläimiä. Englanniksi seepran ja aasin risteytys tunnetaan nimellä zonkey. Suomen luonnossa eniten risteytyvät linnut, kuten metso ja teeri. Myös kalojen tiedetään risteytyvän, ja särjen ja lahnan jälkeläisiä kutsutaan osuvasti särkilahnoiksi. Kasvit voivat tehdä niin ikään hybridejä keskenään.