Ravintolan yllättävä tempaus – alennusta kaljuuntuville miehille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaljuuntuminen voi johtua perinnöllisyyden lisäksi sairaudesta tai voimakkaasta lääkityksestä. Hiusten lähtö on yleisempää miehillä, ja osa kaksilahkeisista saattaa jopa ahdistua kaljuuntumisestaan.

Nyt japanilainen ravintola tahtoo palkita kaikki kaljuuntuvat miehet alennuksilla, sillä heidän mukaansa hiusten lähteminen symbolisoi pitkää ja ahkeraa työuraa. Tokiolainen Otasuke-niminen ravintola on tiettävästi maailman ensimmäinen ravintola, joka tukee kaljuuntuvia miehiä hinnanalennuksilla.

Ravintola pitää kaljuuntumista ainoastaan merkkinä pitkästä ja stressavasta työurasta, ja siksi he tahtovat muistaa näitä hiuksensa menettäneitä työmyyriä. Alennukset koskevat ruokia ja juomia. Mitä enemmän miehen päälaki tai ohimot ovat kaljuuntuneet, sitä enemmän he saavat alennusta.

Osa hiuksensa menettäneistä miehistä ajelee lopulta koko päälakensa kaljuksi. Epätoivoisimmat saattavat turvautua hiussiirrännäisiin tai tupeisiin, joiden avulla kaljut kohdat peitetään tuuhen karvoituksen alle. Kaljua saatetaan pitää nyky-yhteiskunnassa myös ”kovan jätkän” symbolina.