Jämin lentoturman uhreille poikkeuksellinen kunnianosoitus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pari viikkoa sitten Jämijärvellä tapahtui yksi Suomen historian suurimmista lento-onnettomuuksista, kun kahdeksan laskuvarjohyppääjää menehtyi hyppykoneen putoamisessa. Turmakoneesta selvisi ajoissa ulos vain lentäjä ja kaksi laskuvarjohyppääjää. Turman syy on vielä epäselvä.

Jämijärven lentäkentällä järjestetään heinäkuussa perinteinen Jämi Fly In -ilmailutapahtuma, jossa tullaan kunnioittamaan näyttävästi lentoturman uhreja lauantaina 19. heinäkuuta. Heidän muistoaan kunnioitetaan laskuvarjohypyllä Douglas DC3 -lentokoneesta.

Kaikki hyppääjät ovat henkilöitä jotka joko osallistuivat pelastustoimiin, selvisivät hengissä onnettomuudesta, menettivät rakkaitaan siinä tai ovat osaltaan edistäneet laskuvarjourheilua Suomessa Comp Air 8 -koneesta sen lyhyeksi jääneen historian aikana.