Jämin lentoturman uhreille poikkeuksellinen kunnianosoitus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pari viikkoa sitten Jämijärvellä tapahtui yksi Suomen historian suurimmista lento-onnettomuuksista, kun kahdeksan laskuvarjohyppääjää menehtyi hyppykoneen putoamisessa. Turmakoneesta selvisi ajoissa ulos vain lentäjä ja kaksi laskuvarjohyppääjää. Turman syy on vielä epäselvä.

Jämijärven lentäkentällä järjestetään heinäkuussa perinteinen Jämi Fly In -ilmailutapahtuma, jossa tullaan kunnioittamaan näyttävästi lentoturman uhreja lauantaina 19. heinäkuuta. Heidän muistoaan kunnioitetaan laskuvarjohypyllä Douglas DC3 -lentokoneesta.

Kaikki hyppääjät ovat henkilöitä jotka joko osallistuivat pelastustoimiin, selvisivät hengissä onnettomuudesta, menettivät rakkaitaan siinä tai ovat osaltaan edistäneet laskuvarjourheilua Suomessa Comp Air 8 -koneesta sen lyhyeksi jääneen historian aikana.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat