Danny Tenaglia esiintyy Summer Sound Festivaleilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Danny Tenaglia on tanssimusiikin todellinen pioneeri, jonka tuotanto on ollut merkittävä tekijä modernin house-musiikin kehittymisessä. Ensi kesänä Danny Tenaglia esiintyy Summer Sound Festivaleilla Helsingissä, ja keikka on samalla hänen uransa ensimmäinen Suomessa.

dannytenaglia01052014

Tenaglia on tuottanut ja remiksannut yl 200 kappaletta, ja työskennellyt muun muassa Madonnan, Janet Jacksonin, Grace Jonesin, Bette Middlerin, Cherin, Pet Shop Boysin ja Blondien materiaalin parissa. Vaikka hän on yksi maailman pisimpään esiintyneistä DJ:stä hän ei ole koskaan aikaisemmin esiintynyt Suomessa.

Danny Tenaglia syntyi New Yorkin Brooklynissa. Hän aloitti levyjen keräämisen kymmenvuotiaana ja oppi soittamaan niitä Paradise Garagessa, paikassa jossa moderni klubikulttuuri sai alkunsa. Hänen ensimmäisiin esiintymispaikkoihinsa New Yorkissa kuuluivat Roller Palace, Stix ja Crisco Disco. Danny toimi resident-DJ:nä myös Miamin Cheersissä.

30-vuotisen uran tehnyt Tenaglia jatkaa edelleen esiintymistä eri puolilla maailmaa, vaikkakin hän on vähentänyt keikkojaan huomattavasti. Hänen tapansa yhdistää uusia kappaleita vanhoihin näyttelee yhä suurta osaa hänen esiintyessään.

Summer Sound Festival järjestetään 18. – 20. heinäkuuta Helsingin Messukeskuksessa.