Hämmästyttävä leludinosaurus – käyttäytyy kuin aito!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lelulumarkkinat ovat järisyttävän suuri bisnes, kun lapsille ei enää riitä pihalla olevat käpylehmät ja kaarnalaivat viihdykkeeksi. Eläimiä ja ihmisvauvoja jäljittelevät hoiva- ja aktiviteettilelut ovat olleet jo pitkään suosiossa, mutta nyt markkinoille on tulossa todella aidon oloinen lelukaveri. Boomer on kuin ilmielävä dinosaurusvauva.

YouTube
YouTube

Hämmentävän elävän oloinen lelu ääntelee, liikkuu ja toimii kuten dinosaurusten poikasten voisi olettaa käyttäytyvän. Never Ben ja hänen tiiminsä Spin Master ovat luoneet tyrannorauruksen poikasen siten, että se vastaa käskyihin ja reagoi liikkeisiin. Se kuuntelee omistajaansa kuin aito lemmikki. Toivottavasti näitä leluja saa jo tämän vuoden joulumarkkinoilta.

Kaukana ovat ajat, jolloin lelut tehtiin itse ja kotona löytyvistä materiaaleista. Leluteollisuuden voidaan kertoa alkaneen 1500-luvun Saksasta, vaikkakin massatuotanto käynnistyi vasta 300 vuotta myöhemmin. Kaikki klassikkolelut, kuten teddykarhut ja puupalikat keksittiin vasta viime vuosisadalla. Barbie-nukkea valmistava Mattel on maailman suurin lelutehdas.