Tiedemiehet selvittivät pyramidien rakentamisen salaisuuden – pikkulapsikin tiesi saman

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman suurimmista ihmeistä on Egyptissä sijaitsevat pyramidit. Tai oikeastaan niiden rakennustapa. Tiedemiehet ovat yrittäneet selvittää asiaa jo satojen vuosien ajan, ja nyt on saatu jälleen lisätietoa jättimäisten kivipaasien siirtämisestä rakennuspaikalle.

Tiedemiehet selvittivät jo aiemmin millaisilla ihmisjoukoilla kiviä on siirretty, mutta nyt Amsterdamin yliopiston tutkijat ovat keksineet miten kivet saatiin siirrettyä hiekkaisessa maastossa mahdollisimman kevyesti. Tutkijoiden mukaan jopa 2,5 tonnia painaneita kiviä saatiin siirrettyä hiekassa, koska maa kasteltiin ennen kivien siirtämistä.

Kivet asetettiin eräänlaiseen rekeen, joka liukui helposti kosteuden kovaksi tiivistämän hiekkamaan päällä, Fundamental Research on Matter uutisoi. Tutkimustulos tuli julki melko myöhään suhteessa siihen, että ympäri maailmaa ihmiset oppivat jo pikkulapsena, että märkä hiekka on kovempaa kuin kuiva hiekka. Usein tieteellisetkin vastaukset ovat liian helppoja löydettäväksi.