Kalliovuorten maisemat tuottavat silmäorgasmin – uusi tapa nauttia korkeuksista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lumiset huiput ja jylhät vuorimaisemat vievät ihmisen lähemmäs elämyksellistä luontokokemusta. Nyt Jasperin kansallispuistoon on avattu 280 metrin korkeuteen upea lasiterassi, jolla voi ihailla henkeäsalpaavia Kanadan Kalliovuorten maisemia – jos vain uskaltaa katsella myös jalkojen alla näkyvää pudotusta.

Brewster Travel Canada
Brewster Travel Canada

Uudenlainen näköalakokemus antaa kävijälle ikimuistoisen tuntuman ympärillä avautuviin vuorimaisemiin. Lasiterassin nimi on Glacier Skywalk ja se sijaitsee Sunwapta Valleyn yläpuolella. Toukokuun alussa avatusta paikasta kaavaillaan yhtä Kanadan suosituinta turistikohdetta. Jasperin kansallispuistossa on lasiterassin lisäksi lukematon määrä vuortenhuippuja, jäätiköitä, järviä, vesiputouksia, kanjoneita ja kalkkikiviluolia.

Lisäksi 10.878 neliökilometrin puistoalueella on mahdollista kokea kuumia lähteitä ja tutustua monipuoliseen eläinlajistoon. Kansallispuisto pääsi vuonna 1984 UNESCOn maailmaperintöluetteloon. Puisto sijaitsee Kanadan Albertassa.