Swiss Airlines on Euroopan allergiaystävällisin lentoyhtiö

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Allergioista kärsivien ihmisten matkustaminen saattaa olla haasteellista. Heidän kannattaakin käydä lääkärin luona keskustelemasta matkasta oikeanlaisen lääkityksen ja ennaltaehkäisevien toimenpiteiden suorittamiseksi.

Vaikka matkustusmukavuutta pyritään parantelemaan jatkuvasti lentoyhtiöiden toimesta, on sveitsiläinen Swiss Airlines astunut uudelle tasolle. Euroopan allergioiden tutkimuslaitos ECARF on aloittanut yhteistyön Swiss Airlinesin kanssa saavuttaakseen allergiaystävällisemmät lentokoneet ja -matkat asiakkaille.

Yhtiö muun muassa vaihtaa allergikkojen nimissä matkustamon pintamateriaalit, uudistaa ruokalistan ja vaihtaa ilmanraikastimet allergiaystävällisempään muotoon, Daily Mail uutisoi.

Suomessa allergiset ja yliherkät matkustajat on otettu huomioon jo VR:n junissa, joista löytyy erityisiä allergiapaikkoja tai -hyttejä. Hyteissä on allergisille matkustajille tuloilmasuodatin, joka vaihdetaan kahdeksan viikon välein. Lisäksi hytit on ylipaineistettuja. Allergiaystävällisillä muutoksilla pyritään parantamaan matkustusnautintoa.