Syyttäjä vaati poliisikoiraa todistamaan – tässä hulvaton lausunto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuomioistuimet ja syyttäjät niin Suomessa kuin ulkomaillakin tuntuvat joskus olevan vieraantuneita todellisuudesta, sillä maalaisjärjen käyttäminen ei usein kuulu niiden työvälineisiin. Tuorein tapaus tulee Britanniasta, jossa syyttäjä vaati poliisikoiraa todistajaksi oikeusjuttuun.

Twitter
Twitter

West Midlandin poliisin poliisikoira Peach haluttiin saada kertomaan kokemistaan tapahtumista, mutta luonnollisesti se oli käytännössä hieman haasteellista. Poliisien ilmoituksesta huolimatta syyttäjä ei kuitenkaan perunut vaatimusta saada koira todistamaan, jolloin joku poliiseista lopulta täytti ja allekirjoitti todistajanlausunnon Peachin puolesta.

Lausunnosta julkaistiin sen jälkeen valokuva Twitterissä. Tapauksen tekee vielä typerämmäksi se, että parhaillaan syyttäjä vaatii poliisia tutkimaan kuka täytti ja allekirjoitti valheellisen todistajalausunnon koiran puolesta, Daily Mail ja Metro-lehti molemmat uutisoivat.