Hurja suunnitelma: Kiinasta junalla Yhdysvaltoihin – Tyynenmeren ali

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on jo vuosikymmeniä haaveiltu tunneliyhteydestä Helsingistä Tallinnaan. Suunnitelma jää kärpäsen jätökseksi, kun sitä vertaa Kiinassa jo vuosia vireillä olleeseen hurjaan suunnitelmaan. Vasta nyt julkisuuteen tulleen projektin tavoite on junareitti Kiinasta Yhdysvaltoihin.

13.000 kilometrin junareitti kulkisi Kiinasta Venäjän ja Kanadan kautta Yhdysvaltoihin. Venäjältä Pohjois-Amerikkaan siirryttäisiin Beringinsalmen kohdalla Tyynenmeren ali kulkevan 200 kilometriä pitkän tunnelin kautta. Valmiin reitin kulkeminen päästä päähän kestäisi yli kaksi vuorokautta, vaikka junan nopeus olisi 350 kilometriä tunnissa.

Suunnitelman paljastaneen Beijing Times -lehden mukaan projekti on ollut jo vuosien ajan neuvotteluvaiheessa maiden välillä. Lehden mukaan suunnitelmalle ei ole saatu kovinkaan merkittävää tukea. Venäjän, Kanadan ja Yhdysvaltojen kanta suunnitelmaan ei ole selvillä. Tunneli Beringinsalmen alitse ei ole lainkaan uusi ajatus, sillä sitä on suunniteltu jo yli sadan vuoden ajan.