Mitä ihmettä? Pepperonipizzasta tuli valokuvamalli – oudot kuvat julki

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ennen vanhaan ruokabloggarin tunnisti siitä, että hän otti valokuvan ateriastaan ennen syömistä – oli hän sitten ravintolassa, kaverilla tai kotona. Nykyisin kaikki kuvaavat ruoka-annoksensa nettiin ja hauskimpia otoksia lienevät ne, joissa on kuvattu peruskotiruokaa ankeasta näkökulmasta ikään kuin ruokahifistelijöitä näpäyttäen.

Nyt losangelesilainen valokuvaaja Jonpaul Douglass vie ruokakuvauksen äärimmilleen, sillä mies valokuvaa tavallisia ja arkisia asioita elämästä, mutta lisää jokaiseen kuvaan pepperonipitsan. Pitsa on kuvissa paikoissa, joissa ei muhevaa herkkua ole tottunut yleensä näkemään, kuten ponin päällä, auton kojelaudalla ja koripallokorissa.

Pitsa antaa kuviin yllättävän säväyksen. Yksi huono puoli hänen valokuvissaan on, nimittäin niitä katsellessa tulee nälkä ja järisyttävä pitsanhimo. Pepperonipitsa on tavallisen juustopitsan ohella yhdysvaltalaisten suosikkipitsa, eikä siellä ole tapana ottaa pitsoihin täytteeksi useaa eri herkkua kuten Suomessa. Joku voisi pitää valokuvaajan taideprojektia ruoan haaskaamisena.