Pikkutytöt haluavat poptähdeksi – nätteys ihmisen paras ominaisuus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosikymmeninä nuorten tyttöjen ja poikien unelma-ammatiksi on yhä useammin noussut julkkiksen tai poptähden ura. Tilanne on huolestuttava, sillä julkkiksen ura ei lähes poikkeuksetta tuota juuri lainkaan ansioita ja poptähdeksi pääsee lopulta vain aniharva.

Nyt brittiläinen tyttölehti Girl Talk on selvittänyt 7-10-vuotiaiden lukijoidensa toiveammatit, ja jälleen kerran poptähden ura nousi kärkeen. Neljännes vastaajista oli sitä mieltä, että nätti on ihmisen tärkein ominaisuus. Seuraavina tulivat ystävällinen ja hauska. Vain 20 prosenttia piti älykkyyttä, voimakkuutta ja urheutta tärkeinä.

Sama ilmiö näkyy myös idolien valinnassa, sillä peräti 90 prosenttia vastanneiden idoleista oli laulajia, näyttelijöitä tai urheilijoita. Ykköseksi nousi laulaja Katy Perry, jonka perässä tulivat Taylor Swift ja Jessie J. Aivan ansaitusti poliitikot ja liikemiehet eivät nousseet listalla kovin korkealle.