Katseet kääntävä suomalainen matkalla maailmanennätykseen – 36 km/h Italiasta Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset tunnetaan maailmalla erikoisista MM-kilpailuistaan, ja yllytyshullut suomalaiset ovat tehneet lisäksi lukuisia erikoisia maailmanennätyksiä. Parhaillaan erästä niistä toteutetaan Euroopan maanteillä – hitaasti mutta varmasti kohti Guinnessin maailmanennätysten kirjaa.

Merlo Manne
Merlo Manne

Leo ”Merlo Manne” Terqujeff on nimittäin ajanut pienellä Merlo-kurottajalla Italiasta kohti Suomea jo noin 2.500 kilometriä. Merlon tehtaalta Italiasta alkanut matka etenee nopeimmillaan 36 kilometriä tunnissa. Jos erikoisen matkamiehen tempaus onnistuu kokonaisuudessaan, nousee suoritus Guinnessin maailmanennätykseksi.

Merlo Mannen reitti Italiasta Suomeen on noin 4.000 kilometriä. Positiiviselle miehelle matkassa on kyse elämyksistä, eikä tunnelmaa pienen kurottajan ahtaassa ajohytissä useinkaan tarvitse nostaa maailmanennätystä ajattelemalla.

Merlo Manne
Merlo Manne

– Ennätys on ennätys, mutta toisaalta en ole useinkaan miettinyt asiaa. Eniten tässäkin hullussa ideassa on kysymys kunnioituksesta työuran aikana tapaamiani ihmisiä kohtaan. Tunnen hyvin työntekijöitä Merlon tehtailta ympäri maailmaa, ja ajoreittikin suunniteltiin niin, että mahdollisimman moni yhteistyövierailu onnistuisi vielä kerran, pian eläkkeelle siirtyvä Merlo Manne kertoo.

Matka ja ihmisten kohtaamiset ovat ollet Merlo Mannelle hyvin mieluisia. Rotator Oy:n huoltopäällikkö on saanut myös paljon tukea tempaukselleen, Merlo Manne -paidastakin on enimmillään maksettu jopa 1.001,00 euroa. Matkasta maailmanennätykseen voi lukea lisää Facebookissa ja Rotatorin verkkosivuilla.