Iranilaisnuoret tekivät oman Happy-videon – kuusi nuorta pidätettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pharrel Williamsin Happy-kappale on tehnyt tänä vuonna sen, mitä Daft Punkin Get Lucky viime vuonna. Laulu soi joka paikassa ja koko ajan. Lisäksi musiikkivideota on varioitu fanien toimesta lähes kaikilla mahdollisilla ideoilla ja tyyleillä. Nyt Happy-kappale on johtanut nimestään huolimatta pidätyksiin Iranissa.

YouTube
YouTube

Monien muslimimaiden erikoiset lait ja tavat ovat jo pitkään tyrmistyttäneet länsimaiden kansalaisia ja antaneet perustellun aiheen epäillä maiden oikeusjärjestelmän toimivuutta. Nyt kuusi nuorta on pidätetty Iranissa, koska he olivat kuvanneet ja julkaisseet oman versionsa Happy-kappaleesta. Riena miellettiin valtion toimesta syntiseksi etenkin siksi, että sillä esiintyneet naiset olivat jättäneet peittävät huivinsa pois. Kolmen miehen ja kolmen naisen kuvat on näytetty varoituksena muille maan kansalaisille valtakunnallisella televisiokanavalla.

Nuoret kertoivat tehneensä videot huvin vuoksi ja hauskanpitona. Pharrel on ennättänyt kommentoimaan tapausta Twitterin välityksellä, ja luonnehti pidätyksiä erittäin surulliseksi asiaksi, Associated Press uutisoi. Kerroimme viime syksynä, että Iranin parlamentin hyväksymä uusi laki mahdollistaa miesten avioliitot myös adoptoimiensa 13-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Uutinen herätti suurta vastustusta ympäri maailman, koska laki mahdollistaa suoraan pedofilian.