Nyt meni överiksi: Muumi-mukin lähtöhinta 4 500 euroa Huuto.netissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tove Janssonin luomien hahmojen kuvien koristamista Arabian valmistamista Muumimukeista on tullut viime vuosina suosittu keräilykohde. Keräilijät ovat valmiita pulittamaan suuriakin summia kokoelmastaan puuttuvista harvinaisista kahvimukeista. Kaikella on kuitenkin rajansa.

Huuto.net
Huuto.net

Sosiaalisen median käyttäjiä on nyt hämmästyttänyt Huuto.net -huutokauppasivustolla kaupattu Muumimuki, jonka lähtöhinta oli huikeat 4.500 euroa. Kyseessä on jouluaiheisella kuvioinnilla varustettu, ainoastaan Fazer Café -liikkeessä myyty muki, jota valmistettiin aikoinaan vain 400 kappaletta.

Primpinen-nimellä esiintyvä myyjä yritti kaupata mukia sivustolla jo aikaisemmin, mutta kohde asetettiin uudelleen myyntiin aikaisemmin voittotarjouksen osottauduttua pilahuudoksi. Muumimukien jättisuosiosta huolimatta muki ei saanut yhtään huutoa, eli se jäi lopulta myymättä.

Mikäli keräilytuotteelle olisi löytynyt ostaja, olisi se ollut mahdollisesti kallein koskaan myyty Muumimuki. Nykyinen ennätys kuuluu eBay-verkkohuutokaupassa myynnissä olleelle samanlaiselle Fazer-mukille. Se myytiin Ilta-Sanomien mukaan vuonna 2012 lopulta ulkomaiselle keräilijälle 4.900 dollarilla, eli noin 3.750 eurolla.