Facebookin yksityisyyteen odottamaton muutos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin yhteisömedia Facebook on tullut tunnetuksi ongelmista käyttäjien yksityisyydensuojan kanssa. Palvelu on toistuvasti heikentänyt käyttäjien mahdollisuuksia yksityisyyteen ja jopa vuotanut käyttäjien yksityisiä keskusteluja heidän yleisille aikajanoilleen.

Tässä valossa Facebookin tuorein muutos tuleekin melkoisena yllätyksenä. Facebook on nimittäin muuttanut käyttäjiensä julkaisujen yksityisyysasetuksia siten, että jatkossa julkaisut ovat lähtökohtaisesti vain kavereiden nähtävillä.

Aiemmin julkaisut ovat olleet kaikkien nähtävillä, ellei käyttäjä ole itse muuttanut asetuksiaan toisiksi. Facebook kertoi muutoksesta tällä viikolla, Huffington Post raportoi. Lehden mukaan yhteisömedia aikoo julkaista uudenlaisen työkalun, jolla käyttäjät voivat jatkossa itse määritellä aikaisempaa tarkemmin kenelle heidän julkaisunsa näkyvät.