PIzza kotiovelle UAV-helikopterilla

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kerroimme taannoin kuinka kauko-ohjattavien lennokkien avulla välitetään vankiloihin esimerkiksi huumeita, tupakkaa ja kiellettyjä esineitä kuten kännyköitä. Myös poliisit käyttävät radio-ohjattavia koptereita hyödyksi lain valvomisessa muun muassa lämpökameroiden avulla.

YouTube
YouTube

Pienet, niin sanotut UAV-helikopterit, toimittivat viime kesänä myös eteläafrikkalaisille festivaalivieraille jääkylmää olutta tilauksesta. Nyt helikoptereiden avulla voi tilata pizzan erittäin nopealla kotiinkuljetuksella. Intian Mumbaissa toimiva Francesco’s Pizzeria toimitti äskettäin pizzan onnistuneesti pilvenpiirtäjän katolla odottaneelle asiakkaalleen reilun kilometrin päähän.

Kerroimme jo vuosi sitten samanlaisesta kokeilusta, jossa yhdysvaltalaista alkuperää oleva Domino’s Pizza toimitti tilausannoksen asiakkaan kotiovelle radio-ohjattavan helikopterin avulla Britanniassa. The DomiCopter-nimeä kantava vekotin kuljetti pitsan tilaajalleen nopeasti ja ilmojen halki. Tarina ei kuitenkaan kertonut, kuinka monta pizzaa kopterilla voi enimmillään toimittaa, tai vaikuttaako vallitseva sää toimitusten kulkuun.