Älä lue lääketieteestä Wikipediasta – 90 prosenttia artikkeleista virheellisiä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Verkkosanakirja Wikipedia lukeutuu internetin käytetyimpien verkkosivustojen joukkoon. Sivusto onkin tällä hetkellä maailman suosituin verkkosanakirja. Koska Wikipediaa pystyy päivittämään kuka tahansa, sinne päätyy välillä myös virheellistä tietoa.

Tästä ollaan nyt saatu varoittavaa tutkimustietoa. Cambpellin yliopiston Robert Hasty tutkijaryhmineen on nimittäin saanut selville, että jopa 90 prosenttia Wikipediassa julkaistuista lääketieteellisistä artikkeleista sisältää virheellistä tietoa. Virheellistä faktatietoa löytyy muun muassa korkeasta verenpaineesta ja masennuslääkkeistä kertovilla sivuilla.

Daily Mail kertoo, että tutkijoiden mukaan ongelma on vielä tätäkin suurempi. Aiemmat tutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että jopa lääketieteen asiantuntijat käyttävät Wikipedian artikkeleita tiedonlähteenään. Jopa 70 prosenttia lääkäreistä ja lääketieteen opiskelijoista hyödyntää Wikipedian lääketieteellisiä artikkeleita.