Maailman lihavin mies menehtyi 394-kiloisena – ehti laihduttaa 166 kiloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Guinnessin ennätystenkirjaan vuonna 2006 maailman painavimpana miehenä päässyt Manuel Uribe on kuollut 48 vuoden iässä. Mies on monille tuttu lukuisista dokumenteista ja hänen liikuttavasta rakkaustarinastaan kertovista lehtiartikkeleista. Manuel oli kuollessaan 394 kiloa painava.

Splash
Splash

Vuonna 2006 hän vielä painoi 560 kiloa, ja määrällä lohkesi silloinen maailmanennätys. Uribe on viettänyt viime vuotensa kodissaan sängyssä maaten, koska hän ei pystynyt kävelemään. Hän poistui kodistaan ani harvoin, mutta tärkein kerta oli varmasti vuonna 2008, kun hän meni naimisiin Claudia Solisin kanssa. Mies on aina ollut pullukka, ja hän painoi jo lapsena yli sata kiloa.

Hän kertoi taannoin aloittaneensa painon kerryttämisen vuonna 1992. Manuel on ollut sänkynsä vanki vuodesta 2002, ja täysin äitinsä ja ystäviensä armoilla ruuan ja peseytymisen suhteen. Mies toimitettiin toukokuun alussa sairaalaan sydänongelmien vuoksi. Hän menehtyi sairaalassa. Tohtorit eivät ole vahvistaneet kuolinsyytä, Huffington Post raportoi.