Vaasalaisen DJ-tähden esikoissingle suoraan listaykköseksi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elektroninen musiikki on tehnyt jo pitkään toden teolla läpimurtoa kansainvälisillä markkinoilla, ja aivan viime aikoina monet singlet ovat päätyneet myös maailmantähtien soittolistoille. Seuraava kansainvälinen tähti voi olla vaasalainen Salazar Pakyo.

Salazar Pakyon uran ensimmäinen single Ground X on nyt noussut iTunesin Suomen singlelistan ykköseksi. Stara tavoitti miehen langan päähän ja tiedusteli tuoreeltaan tunnelmia ensimmäisestä listaykkösestä.

– En itse edes vielä ymmärrä tämän saavutuksen kovuutta! Tää tuli ihan tosta noin vaan. Näköjään se on kova juttu. Huomasin jo aiemmin, että se oli Beatportin Progressive House -listan sijalla 43, Salazar Pakyo iloitsi Staralle yllättävästä listaykkösestään.

iTunes
iTunes

Vaasalaisen konemusiikkilupauksen ura lähti jo alunperinkin käyntiin kansainvälisesti, sillä hän teki julkaisusopimuksen suomalaisten levy-yhtiöiden sijaan suoraan ruotsalaisen Substream-yhtiön kanssa.

– Julkaisu tuli tosiaan Ruotsista. Ne ovat sitten laittaneet sen eteenpäin. Biisi on julkaistu tällä hetkellä ainakin Britanniassa, Suomessa ja Ruotsissa. Ehkä myös muissa maissa.

Kuten moni muukin konemusiikkiartisti, myös Salazar Pakyo on tehnyt jo pitkään DJ-uraa. Musiikin tekeminen on sen sijaan hänelle vielä melko uutta, ja siinä hänellä on ollut asiantunteva taustatiimi.

– Olen tehnyt musiikkia alle vuoden ajan, mutta kuitenkin yötä päivää. Iltaisin teen DJ-hommia ja päivät duunaan musiikkia. Minulla on ollut apuna kaksi hyvää tuottajakaveria, jotka tosin tekevät itse aivan toisenlaista musiikkia. Joonas Hahmo on ollut iso apu. Olen lähettänyt hänelle vedoksia ja Joonas on sitten kertonut, että kuulostaako puurolta tai ei. YouTube on ollut myös iso opettaja, sillä sieltä olen katsellut tutoriaaleja ja oppinut pieniä uusia kikkoja, Salazar Pakyo kertoi Staralle.