Maailman korkein vesiliukumäki liian vaarallinen – heti käyttökieltoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme taannoin Kansas Cityn Schlitterbahn-vesihuvipuistoon avattavasta Verrückt-nimisestä vesiliukumäestä, joka pudottaa laskijansa 17-kerroksisen talon korkeudelta. Vesiliukumäki on korkeampi kuin Niagaran vesiputoukset tai Vapaudenpatsas. Liukumäen avaaminen on nyt viivästynyt.

YouTube
YouTube

Verrücktin piti aueta tänä kesänä kauden alkaessa. Jättimäinen pudotus on kuitenkin osoittautunut testilaskuissa yhtä vaaralliseksi kuin miltä se näyttääkin. WXYZ Detroit Newsin mukaan testilaskuissa on nimittäin tapahtunut ei-toivottuja ilmalentoja, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita laskijoille. Jokainen voi kuvitella, miltä tuntuu laskea lähes pystysuoraa pudotusta maailman korkeimmasta vesiliukumäestä.

Tähän saakka maailman suurin vesiliukumäki on ollut Rio de Janeirossa sijaitsevassa vesipuistossa oleva Kilimanjaro. Vesiliukumäkiä voi laskea monella tyylillä, mutta kuka uskaltaa testata jo ennen avaamista vaaralliseksi luokiteltua Verrücktia? Puiston markkinointijohtaja on vakuuttanut, että liukumäki on täysin turvallinen ja se avataan käyttöön ensi viikolla.