Onnettomuuteen joutunut kilpikonna sai keinotekoiset evät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olemme uutisoineet tapauksista, joissa ihmiset ovat saaneet menetettyjen ruumiinosiensa tilalle mitä erikoisempia ja innovatiivisempia tekoraajoja. Keinotekoisten raajojen käyttö ei kuitenkaan rajoitu vain ihmisiin, vaan myös raajarikoille eläimille on kehitelty kekseliäitä apuvälineitä.

YouTube
YouTube

Hepreaksi vapautta tarkoittavan Hofesh-nimen saanut kilpikonna juuttui muutama vuosi sitten kalastusverkkoon. Se menetti onnettomuudessa takaraajojensa toimintakyvyn eikä enää pystynyt uimaan kunnolla. Hofeshin tulevaisuus vaikutti synkältä.

Onneksi apuun tuli israelilainen suunnittelun opiskelija Shlomi Gez. Mies kehitteli kilpikonnalle keinotekoiset evät, joiden esikuvana hän käytti F22-hävittäjälentokoneen siipiä. Hofeshin selkään kiinnitettyjen keinotekoisten evien avulla eläin voi jälleen uida rauhassa.

Hofesh elää nykyään vuoksi eläinten pelastuslaitoksessa sijaitsevassa altaassa. Mikäli kilpikonna menettäisi tekoevänsä, se ei todennäköisesti selviäisi luonnossa. Laitoksen työntekijöillä on kuitenkin suunnitelmia Hofeshille, sillä sitä tullaan mahdollisesti käyttämään siitoseläimenä.