Mikä taituri! Mies puhaltaa mykistävän upeita esineistä sokerista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme uutisoineet maailmalla tehdyistä erikoisherkuista, joiden joukkoon kuuluvat niin thaimaalaiset katukojujen jäätelöt kuin Tampereelta tilattavat Niemiset. Kunniamaininnan sai taannoin myös Istanbulin kaduilla työskentelevä mies, joka loihti upeita karkkiteoksia sokerimassasta.

YouTube
YouTube

Nyt verkkohitiksi on noussut vuonna 2011 YouTubeen ladattu video, jolla nähdään taidokkaasti kuumasta sokerista eläinhahmoja puhaltava katukauppias. Mies käsittelee kuumaa sokerimassaa kuin taidokas lasinpuhaltaja, ja saa aikaiseksi hienoja koristeteoksia. Makeat herkut sopivat varmasti myös syötäväksi, mutta niiden pääasiallisin tarkoitus lienee pelkkä koristeena oleminen. Harva nimittäin tahtoo imeskellä toisen suussa käynyttä katuherkkua.

Sokeri on monipuolinen aine, joka taipuu sulatettuna upeiksi veistoksiksi. Yleensä sokerista valmistettuja teoksia nähdään ammattitaitoisissa konditorioissa. Sulatettua sokeria käytetään arkisemmin myös piparkakkutalojen seinien kiinnittämiseen. Sulatettu sokeri toimii myös monien kinuskiherkkujen pohjana.