Futishulluus liian pitkälle – peli menee jopa oman lapsen syntymän edelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brasilian Rio de Janeirossa on pian alkamassa jalkapallon MM-kilpailut, ja tapahtuman odotetaan houkuttelevan paikalle yli puoli miljoonaa kisaturistia. Jalkapallomaat käytännössä seisahtuvat kilpailujen ajaksi, kun kaikki miehet nauliintuvat televisiovastaanottimien ääreen.

Brittiläisten miesten tiedetään olevan vannoutuneita jalkapallofaneja. Mail Onlinen teettämän kyselyn mukaan 17 prosenttia brittimiehistä olisi valmis jättämään väliin lapsensa syntymän näkemisen jalkapallopelin katsomisen takia.

Kaksikymmentä prosenttia puolestaan myöntää, että he voisivat jättää väliin hautajaiset, ja 22 prosenttia häät. Yksi vastaajista sanoi, että hän olisi valmis jättämään jopa omat häänsä väliin, mikäli pääsisi katsomaan Englannin peliä paikan päälle.

Suuret urheilutapahtumat saattavat vaikuttaa myös ihmisten työmoraaliin, kun pelejä katsotaan pikkutunneille saakka ja alkoholin kera. Kyselyyn vastanneista 28 prosenttia myönsi, että olisivat valmiita luistamaan tärkeästä työasiasta jalkapallopelin takia. Jalkapallon MM-kilpailut käynnistyvät 12. kesäkuuta.