Juustopäät teke paluun – uusi jäsen mukana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Universal Music on tehnyt levytyssopimuksen legendaarisen 90-luvun pop-punk –bändi Juustopäiden kanssa. Vuosina 1993-1999 toiminut espoolaisten Harri ”Hade” Tuovisen, Jani Jansku Tanskasen ja Teemu Taljan muodostama trio julkaisi urallaan neljä albumia ja myi yhteensä yli 40.000 levyä.

Universal Music
Universal Music

– Tavattiin pitkästä aikaa ja istuttiin iltaa kolmestaan meidän silloisen kitaristin Teemun kanssa. Muisteltiin menneitä ja puhuttiin uuden musan tekemisestä. Mulle ja Hadelle se tuntui heti omalta. Teemulla taas on ollut pitkän aikaa jo sellainen oma mies ja kitara –juttu ja oli luonnollista, että Teemu päätti sitten jäädä pois, taustoittaa Jansku yhtyeen paluuta.

Uusi kitaristi löytyi kuitenkin läheltä. Juustopäiden uusin jäsen on nimittäin yhtyeen alkuaikojen teknikkona kunnostautunut Tero ”Terttu” Arnberg, joka on ollut vuosien varrella luottoäänimies muun muassa Egotripille, The Rasmukselle ja Jonna Tervomaalle.

Juustopäiden paluu ei ole suinkaan mitään vanhan lämmittelyä, vaan yhtye on uurastanut kovasti uuden materiaalin eteen. Ensimmäisiä maistiaisia uudesta Juustopäät-soundista saadaan tarkasteltavaksi loppukesästä ja albumikin on jo työn alla.

– Uusi materiaali on soitannollisesti rikkaampaa ja haastavampaa. Soundia voisi kuvailla alkuaikojen Juustopäiden pirteäksi ja energiseksi pop-punkiksi päivitettynä versiona.

– Sanoitukset tulevat käsittelemään tätä päivää ja ympäröivää maailmaa. On asioita, joihin otetaan kantaa, vaikkei mikään poliittinen bändi ollakaan. Mutta onhan tässä maailmassa paljon mätää. Ja ihmissuhdetilitystä tietenkin – eihän siitä mihinkään pääse!