Jackrusselinterrieri ja kobra ottivat yhteen – kamppailu videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ihmiset hankkivat koiria puhtaasti seuralemmikiksi. Niitä on kuitenkin käytetty läpi historian myös vartiointitarkoituksiin, ja toisinaan vanhat vaistot nousevat pintaan pienemmilläkin koiraroduilla vaaran uhatessa isäntää.

YouTube
YouTube

Tuoreella videolla näemme, kuinka jackrusselinterrieri reagoi kotinsa pihamaalle päätyneeseen käärmeeseen. Erityisen hurjan tapauksesta tekee se, että kyseinen käärme edustaa erittäin myrkyllistä viherkobra-lajia. Koiraa käärme ei näytä pelottavan, ja se antaakin matelijalle varsin nopeasti kyytiä.

Ilmeisesti omistajakin suhtautuu tilanteeseen melko hyvällä luottamuksella lemmikkiään kohtaan. Useampi ihminen olisi varmasti ymmärrettävästi napannut koiransa nopeasti pois myrkyllisen käärmeen läheltä.