Uusi kikkelibuumi – nyt otetaan penisimplantteja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seksuaaliterveysklinikan mukaan Suomessa kohtalaisesta tai vaikeasta erektiohäiriöstä kärsii nykyään noin 200.000 miestä. Lisäksi lieviä ongelmia on 300.000:lla. Vice-julkaisun mukaan Yhdysvalloissa oireesta kärsii 30 miljoonaa miestä. Erektiöhäiriön syy voi olla psyykkinen, fyysinen tai molempia.

Häiriöitä voi hoitaa potenssilääkkeillä, mutta nyt sen rinnalle on tullut myös hyvin suosittu hoitokeino, jossa penikseen operoidaan implantti. Tohtori Paul Perito pitää vastaanottoaan Floridan Miamissa. Hoitotoimenpide on yksinkertainen, vaikka ei vältämättä siltä kuulostakaan. Miehen peniksen sisään asennetaan ilmalla täytettävä osa, jonka voi pumpata kovaksi toista kivestä puristelemalla. Valitettavasti implanttileikkauksessa on suuri infektioriski ja kaksi kolmesta sairastuu tulehdukseen.

Suurin osa hoitoon hakeutuvista on vanhempia miehiä, jotka ovat naineet itselleen huomattavasti nuoremman vaimon. Erektion muodostuminen hidastuu ja erektiohäiriöt lisääntyvät iän myötä. Myös masennus, stressi ja suorituspaineet voivat aiheuttaa erktiöhäiriöitä. Potenssilääkkeiden lisäksi hoitona voi käyttää penisrenkaita tai tavallista penispumppua, mikäli ei tahdo turvautua sukupuolielimensä leikkelemiseen. Vaivasta kannattaa kuitenkin keskustella lääkärin kanssa.