Kissat osaavat olla pirullisia – koirat katselevat menoa ymmällään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissojen ja koirien valtataistelu ihmisen parhaan ystävän tittelistä jatkuu varmasti täältä ikuisuuteen. Molemmille lemmikkeille on ottajansa ja osa ihmisistä tahtoo molemmat. Koirien ja kissojen tiedetään tulevan toimeen keskenään, kunhan molemmat saavat toteuttaa lajityypillisiä ominaisuuksiaan.

YouTube
YouTube

Kissat nukkuvat 13-18 tuntia päivässä. Tämä tarkoittaa, että ne suosivat reviirillään paikkoja, joihin voi köllähtää nautinnollisesti uinumaan tai löhöilemään. Yleensä kissat ovat erityisen mieltyneitä sohvan nurkkiin, puhtaisiin pyykkikasoihin, vaatekaappeihin tai pehmeään sänkyyn. Niitä ei kiinnosta, onko paikka toisen oma, jos siihen on ihanan miellyttävä nukahtaa.

Tämän saavat huomata katkerasti myös kissojen kanssa samassa perheessä elävät koirat. Videolle on nyt koottu taltiointeja kissoista, jotka ovat ottaneet koiranpaikan omaksi punkakseen. Haukkuvat karvakuonot eivät ole luonnollisesti mielissään paikkansa menettämisestä, ja ne yrittävätkin saada mukavuudenhaluisia mirrejä pois pedistään, änkeä niiden viereen – tai lopulta luovuttaa ja tyytyä kohtaloonsa.