Hyvästit föönille – näin kuivaat hiuksesi luonnollisesti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ikonisen kampauksen kantajana tunnettu näyttelijätär Jennifer Aniston paljasti taannoin kuivattavansa hiuksensa ilman erillistä kuivaajaa. Hän kertoi suoristavansa hiuksia sormillaan samalla, kun ilma kuivattaa niitä luonnollisesti.

Hiusten kuivattamiseen on olemassa monta tapaa, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että hiuksia ei ole hyvä hieroa kuivaksi pyyhkeellä. Ne kannattaa ennemmin taputella ja painaa käsien välissä pyyhkeeseen. Stir-julkaisu jakoi viisi muutakin vinkkiä luonnollisempaan hiusten kuivattamiseen.

Kosteat hiukset kannattaa kääriä raskaan pyyhkeen sijasta esimerkiksi vanhaan t-paitaan, jolloin turbaanista tulee ilmavampi ja samalla veden antama kosteus säilyy hiuksissa. T-paitaturbaania on hyvä pitää päässä noin 5–10 minuuttia hiusten pesemisen jälkeen.

Mikäli on lähdössä ulos märillä hiuksilla, kannattaa kasvoilla olevat suortuvat kiertää kierteelle ja panna korvan taakse. Kun kierre on kuivunut luonnollisesti ilmavirran avustuksella, voi hiukset avata ja ne kaartuvat kauniisti kasvoilla ilman, että niitä tarvitsisi kääntää erikseen suoristusraudalla tai kihartimella.

Erilaiset hiuksiin jätettävät hoitoaineet auttavat suortuvien hallitsemisessa myös silloin, kun ei halua kuivata hiuksia föönillä. Yksi vanha ja helppo keino on kosteiden hiusten letittäminen tai löysälle nutturalle paneminen. Hiukset tekevät nopeasti laineikkaita muotoja luonnollisesti kuivuessaan. Mitä enemmän lettejä tai nutturoita on, sitä pienempiä kiharoita saa kutreihin. Liian märät ja tiukat kampaukset eivät kuitenkaan anna hiusten kuivua tarpeeksi hyvin.