Jääkylmä vinkki kesäkeittiöön – näin helposti teet jäästä tarjoiluastian

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka terassipöydät täyttyvät helposti grillikaudella makkarasta, lihasta ja vartaista, voi illanvieton ruokalistaan lisätä myös kalaa ja mereneläviä. Helteisessä säässä on kuitenkin pidettävä erityistä huolta siitä, etteivät esimerkiksi lisukkeeksi tarkoitetut raakakalaruoat pääse lämpenemään.

YouTube
YouTube

Siksi esimerkiksi katkaravut ja graavilohet voi tarjoilla kätevästi jääkulhosta tai -lautaselta. Clean Eating Magazine on ladannut taannoin nettiin videon, jolla kerrotaan näppärä kikka jääkulhon tekemiseen. Hommaan tarvitsee vain kaksi erikokoista kulhoa, vettä ja pakastimen.

Kaada isompaan kulhoon vettä. Pane pienempi kulho vedellä täytetyn kulhon sisään. Jotta kulhot eivät heiluisi pakastimessa, ne voi kiinnittää vielä varmuuden vuoksi teipeillä toisiinsa kiinni. Anna kulhojen välissä olevan veden jäätyä pakastimessa vähintään yön yli. Jääkulho kannattaa panna pöytään omalla alustallaan ja vain hetkeä ennen tarjoilun alottamista. Kulhosta voi tarjoilla pääruoan lisäksi vaikka jääpaloja tai jäätelömäisiä jälkiruokia.