Miehellä on ollut hikka kaksi vuotta – piina jatkuu yhä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tiede ei tunne tarkkaan hikan syytä, mutta kyseessä on ihmisen tahdosta riippumaton ja äkillinen pallean supisteleminen. Hikka ei yleensä vaadi lääketieteellistä hoitoa, ja sen taltuttamiseen on olemassa lukuisia kotikonsteja. Brittiläisellä Daniel Calvinilla on ollut hikka heinäkuusta 2012 saakka.

YouTube
YouTube

Daniel Calvinin hikka alkoi kohtalokkaana krapula-aamuna. 38-vuotias mies on sen jälkeen hikotellut lähes taukoamatta ja oire on tehnyt hänen elämästään yhtä helvettiä. Kahden lapsen isä on nyt tottunut kolmen sekunnin välein tapahtuvaan hikotteluun, mutta esimerkiksi hänen vaimonsa joutuu nukkumaan eri huoneessa.

Mies pystyy työskentelemään normaalisti ja yrittää pitää tuottamansa nikotteluäänet pieninä toimistotyössään. Ihmiset pitävät miehen hikkaa aluksi hassuna, mutta ärsyyntyvät nopeasti ääneen. Mirror-lehden mukaan miehellä on nyt todettu MS-tauti, ja jatkuvan hikan epäillään olevan yksi sairauden ilmenemismuodoista. Danielin hikottelua on onnistuttu rajoittamaan skitsofreniaan tarkoitetulla lääkityksellä, mutta lopullista parannuskeinoa etsitään vielä.