Tutkimus: Nälkäiset miehet syttyvät muodokkaisiin naisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kumppanin valintaan vaikuttavat niin luonteenpiirteet kuin biologiset tekijätkin. Tutkijat ovat esimerkiksi saaneet selville, että miehet saattavat alitajuisesti valita itselleen leveälanteisemman naisen sen takia, että se merkitsee hedelmällisyyttä. Nyt tutkijat ovat saaneet uutta tietoa nälkäisten miesten mieltymyksistä.

Lontoon Westmisterin yliopiston tutkijat saivat selville, että nälkäisten miesten silmää miellyttävät enemmän muodokkaammat naiset pienikokoisempiin neitokaisiin verrattuna. Ilmiö johtuu siitä, että kurvikas nainen viestii nälkäiselle miehelle ruoan läheisyydestä, Daily Mail uutisoi. Tutkimus toteutettiin 124 vapaaehtoisen miehen avulla.

Nälkäisinä testatut miehet valitsivat erimallisten naisten kuvista heitä enemmän miellyttävät neitokaiset. Tohtori Viren Swamin mukaan nälkäiset miehet kiinnittävät erityisesti huomiota isorintaisiin kurvikkaisiin naisiin. Naiset sen sijaan mieltyvät nälkäisinä ollessaan tavallista enemmän lihaksikkaisiin miehiin.