Uskomaton tapaus! Vesijohtoveden mukana aitoa kultaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kultaa käytetään tunnetusti esimerkiksi korujen tekemiseen. Arvokas jalometalli on myös suosittu sijoituskohde. Nyt eräässä amerikkalaiskaupungissa ollaan hämmästytty toden teolla, sillä sieltä on löydetty kultaa sellaisesta paikasta, jossa sitä ei odottaisi näkevän.

YouTube
YouTube

Minnesotassa sijaitsevan Whitehallin asukkaat ovat löytäneet kultahippusia vesijohtoveden seasta. Ensimmäinen havainto erikoisesta ilmiöstä tehtiin, kun paikallisen asukkaan Mark Brownin vaimo astioita pestessään huomasi veden seassa kimaltelevia hippuja. Tämän jälkeen kultahippuja on nähty muun muassa WC-pöntön vedessä, KTVM6 uutisoi.

Tilanne ei ole saanut paikalliset hyppimään onnesta. Erikoinen ilmiö herättää nimittäin kysymyksen, onko veden joukossa myös joitain muitakin metalleja. Paikallinen kultakaivos on kieltänyt osallisuutensa erikoiseen ilmiöön. Kaivoksen edustajan mukaan kultahavainnot voivat johtua viemäristöstä.