Uskoisitko, että koirista lähtee tällaisia ääniä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koirat haukkuvat. Kissat naukuvat. Lampaat määkivät. Tietynlaiset äänet yhdistetään tietynlaisiin eläimiin. Joskus eläinkunnan edustajat osaavat kuitenkin päästää suustaan täysin odottamattomia äännähdyksiä.

YouTube
YouTube

Nyt valokeilaan nousevat hassusti haukkuvat koirat, joiden ääntelyä ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua normaaliksi. Haukkuminen on yksi koiran kommunikaation muodoista, mutta näillä videon veijareilla on hyvin erikoinen tapa äännellä. Vaikka haukut saattavat kuulostaa hauskoilta, ei koirien ääntely aina välttämättä kieli heidän hyvinvoinnista.

Liiallinen haukkuminen saattaa kertoa koiran ahdistuneisuudesta tai jostakin ongelmasta. Koira saattaa haukkua pelkästään tylsyyttään ikään kuin omistajaltaan virikkeitä ja apua pyytäen. Omistajan ei kuitenkaan kannata keskittyä haukkumisen rajoittamiseen vaan sen aiheuttaman syyn ratkaisemiseen.