Kovalevyt ja diskettiasemat soittivat hittikappaleen – tunnistatko biisin?

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet erikoisista musiikkivirityksistä, joissa instrumentiksi ovat kelvanneet niin muoviputket, vanhat Nintendo-pelit kuin tyhjät pullot. Lahjakkaat ihmiset osaavat luoda musiikkia lähes kaikilla mahdollisilla esineillä, ja tällöin vain mielikuvitus on rajana.

YouTube
YouTube

Nyt kuulemme diskettiasemilla ja kovalevyillä soitetun legendaarisen Paul Simonin kirjoittaman kappaleen The Sound of Silencen. Arganalth-nimimerkki julkaisi YouTubessa videon tietokoneen osien suorittamasta soitannasta ja taltiointia on ihasteltu muutaman päivän aikana kymmeniä tuhansia kertoja. Yksi videon katsojista kysyy, onko ihmisillä liikaa aikaa, koska he jaksavat väkertää tällaisia videoita?

Vuonna 1964 ensimmäisen kerran ilmestynyt The Sound of Silence on yhdysvaltalaisen duon Simon & Garfunkelin esittämä kappale. Kappaleen on sanottu edustavan folk rock -tyylisuuntaa. Blender-lehti listasi sen kuitenkin kaikkien aikojen 42:nneksi huonoimmaksi lauluksi, koska se oli heidän mielestään enemmän parodiaa aidosta 1960-luvun folk rockista. Laulu on silti monen mielestä aikansa klassikko.