Samuraille annettiin jalkapallo – pikkupojat eivät olleet uskoa silmiään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Freestyle-jalkapallo, eli jalkapallon pomputtelu, on hyvää koordinaatiokykyä vaativa laji, jossa palloa pidetään ilmassa ilman käsiä. Nyt Youtubessa on julkaistu video, jolla näytetään pallolla temppuilevan samurain huikea esitys.

YouTube
YouTube

Freestyle-jalkapalloilun taidokkaasti hallitseva Tokuda Kotaro on saapunut Brasilian MM-kilpailuihin esittämään omia taidonnäytteitään jalkapallon pomputtelemisessa ja käsittelemisessä. Japanilaisen temput ovat suorastaan ällistyttäviä, ja hän pitää pelivälinettä ilmassa raskas asu päällään. Paikalliset jalkapallofanit ovat vakuuttuneita miehen taidoista. Video huipentuu frestyle-battleen. Vaikka kyseessä on nuudelimainos, on se hyvin viihdyttävää katseltavaa.

Pallon pomputteleminen on yksi jalkapallon alalaji, ja sen tiimoilta on myös järjestetty maailmanmestaruuskilpailuja. Pallon ilmassa pitämisen maailmanennätystä pitää hallussa ukrainalainen Nikolai Kutsenko, joka piti palloa ilmassa 24,5 tuntia vuonna 1995.