Seksintappajasta taiteeksi – taidetta aamiaismuroista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harva tietää, että kuuluisat Kellogg’s maissihiutaleet kehitettiin alun perin hillitsemään ihmisten suorittamaa masturbaatiota. Uskonnollinen lääkäri John Harvey Kellogg nimittäin luotti, että terveellinen aamupala vähentäisi ihmisten seksuaalisia himoja. Sittemmin Kellogg Company saavutti aseman maailman toiseksi suurimpana naposteluruokayhtiönä.

Yhtiön alkuperäiset maissilastut ovat edelleenkin tuttu näky aamiaspalapöydässä jopa 108 vuoden jälkeen. Nyt newyorkilainen taiteilija Sarah Rosado on hyödyntänyt maissilastuja luomassaan pop-taiteessaan ja askartelun tuloksena on syntynyt huikeita kuvia tunnetuista henkilöistä. Katso kuvat tästä. Nainen on tehnyt lastuista esimerkiksi Bob Marleyn, John Lennonin, Amy Winehousen ja Slashin näköiskuvat.

Sarah Rosado
Sarah Rosado

Maissilastut veljensä avustuksella kehittänyt Kellogg puolestaan luetteli aikanaan 39 oiretta, joita itsetyydytys aiheuttaisi. Mukana oli muun muassa mielialan vaihtelut, huono ryhti, nivelten jäykkyys, akne ja epilepsia. Kasvissyönnin puolesta puhunut Kellog uskoi, että terveellinen ruokavalio vähentäisi seksihaluja ja lisäisi itsehillintää. Hän syötti maissimuroja aluksi potilailleen parantolassa työskennellessään, Mental Floss -julkaisu paljastaa.