Tiesitkö tämän ihmisestä? Emme koskaan elä oikeasti ”tässä hetkessä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtube on täynnä viihdettä, kuten musiikkia, komediaa ja kasapäin eläinvideoita. Välillä on kuitenkin hyvä antaa itsensä tulla internetin valistamaksi hämmästyttävillä tieteellisillä faktoilla, joista osa saattaa kuvainnollisesti ilmaistuna räjäyttää tajunnan.

YouTube
YouTube

Lukuisista tiedevideoistaan tutulle Youtuben Asap Science -kanavalle on lisätty jälleen mielenkiintoisia faktoja esittelevä video, joka tarjoaa uutta perspektiiviä ympäröivään maailmaamme. Videolla selvennetään esimerkiksi että ihmiset elävät käytännössä menneisyydessä, sillä aivojen tiedon prosessoinnissa kestää noin 80 millisekuntia.

Videolta opimme myös muun muassa sen, että jopa hymyilyn teeskenteleminen stimuloi samoja aivon osia kuin oikea hymy, joka puolestaan laukaisee onnellisuuden tunnetta aiheuttavia endorfiineja. Ikävämmän puoleisiin faktoihin puolestaan lukeutuu se, että lottovoiton mahdollisuus on pienempi kuin kuoleman yllättäminen lottokuponkia ostaessa.