Video paljastaa Kivi, paperi, sakset -pelin voiton salaisuuden

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kivi, paperi, sakset -kisailu on varmasti kaikille tuttu ajanviettotapa. Moni voisi väittää, että peli perustuu tuuriin. Tuore vinkkivideo kuitenkin esittelee niksejä, jotka sisäistämällä kenestä tahansa voi kuoriutua todellinen Kivi, paperi, sakset -pelin mestari.

YouTube
YouTube

Nettivideolla opastetaan, että oma pelistrategia kannattaa laatia vastustajaa silmällä pitäen. Esimerkiksi miehiä vastaan kannattaa aloittaa paperilla, sillä miehet aloittavat usein maskuliinisella kivellä. Jos onni ei kuitenkaan ole puolellasi ensimmäisellä kierroksella ja satut häviämään, kannattaa toisella kertaa heittää se, jolla olisit voittanut häviämäsi ensimmäisen kierroksen.

Käytännössä tämä toimii siis niin, että jos esimerkiksi hävisit ensimmäisen kierroksen paperilla saksille, vedä toisella kierroksella kivi. Ensimmäisen kierroksen voittaja mitä todennäköisemmin tekee itsevarmana toisella kierroksella uudestaan ensimmäisen voittoliikkeensä. Voittamaan päässeiden kannattaa siis vaihtaa liikettään ensimmäisen ja toisen kierroksen välillä.

Häviäjän liikkeisiin kannattaa myös kiinnittää huomiota. Jos pelikumppanisi hävisi ensin kivellä, on suuri todennäköisyys, että hän etenee tämän jälkeen pelin nimen mukaisessa Kivi, paperi, sakset -järjestyksessä. Kolmanteen kierrokseen valmistauduttaessa kannattaa pitää mielessä, että harva heittää saman liikkeen kolme kertaa putkeen. Jos vastaan on siis esimerkiksi tullut kaksi kiveä, kolmannella kerralla pelikaveri heittää mitä todennäköisemmin paperin.