Taviksen parkour-liikkeet huvittavat – tältä se näyttää ilman taitoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seinille hyppimistä, esteiden ylittämistä ja sulavaliikkeistä kaupunkikiipeilyä. Parkour voi olla näyttävimmillään ninjasirkusta muistuttavaa touhua, jossa yleensä nuoret miehet etenevät kaupunkimiljöössä hämähäkkimiehen tavoin loikkien. Nyt vuoroon pääsee tavallinen pulliainen.

YouTube
YouTube

Bad Parkour -niminen video esittelee hieman kömpelömpiä parkour-liikkeitä. Videolla liikkuva mies on huvittava kurotellessaan puiden oksiin tai koskettaessaan tien vieressä olevaa autoa. Vaikka mies ei edustakaan parkourin parhaimmistoa, ansaitsee hän kehut siitä, että on edes lähtenyt ulkoilemaan ja kaupungin kaduille kirmailemaan. Osa ihmisistä viettää vapaa-aikaansa mielummin sohvaperunana.

Parkour on nykyisin suosittu liikuntalaji. Sitä pystyy harrastamaan kaikkialla, missä on hyppimiseen ja pyörähdyksiin soveltuvia seiniä ja esteitä. Pääasiallisena ideana on kuitenkin sulava liikkuminen esteistä välittämättä.