Tie suljettiin sammakonpoikasten vuoksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihminen on raivannut tietään luontoon. Eläimet ovat osaltaan joutuneet sopeutumaan ihmisten mukana tuomiin muutoksiin, vaikkakin osa lajeista on jopa hyötynyt uusista ja rakennetuista ympäristöistä. Philadelphiassa ollaan kuitenkin ymmärretty antaa tietä sitä enemmän tarvitseville.

YouTube
YouTube

Claire Morgan on ryhtynyt muiden vapaaehtoisten tavoin sammakoiden pelastusrintamalle. Pienet sammakot joutuvat nimittäin taittamaan elämänsä ensimmäisen matkan vaarallisen ja kiireisen autotien yli lammesta metsään. Jotta pikkuiset sammakot eivät liiskaantuisi autojen renkaiden alla, ovat vapaaehtoiset sulkeneet tien.

Sammakkopartio auttaa myös pikkuruisia sammakkoeläimiä kädestä pitäen ja keräävät niitä kuppeihin. Sammakonpoikasia vaeltaa tien yli tuhansittain ja yksi eläin on pienempi kuin peukalonkynsi. Sama operaatio toteutettiin aiemmin, kun poikasten emot ylittivät tien lammelle.