Mykistävä näky! Puuhun ilmestyi yllättäen miljoonia toukkia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Täysikasvuiset perhoset kiehtovat kauniilla ulkonäöllään ja myös niiden toukat saattavat olla värikkäitä ja kookkaita. Toisinaan perhosen toukat luokitellaan tuholaisten kastiin kuuluviksi. Nyt Telfordissa Englannissa on todistettu varsinaista toukkien vallankumousta.

YouTube
YouTube

Verkkovideolla nähdään puu, jonka ympärillä on varmasti tuhansia, ellei jopa miljoonia vihreitä toukkia. Puusta on otettu useita näytteitä, jotta toukkien laji ja alkuperä voitaisiin selvittää. Vihreät toukat ovat ympäröineet saarnipuun kokonaan ja syöneet sen lehdettömäksi.

Toukka on yksi perhosen muodonvaihdoksen vaihe, jossa se on kuoriutunut täysikasvuisen perhosen munimasta munasta. Toukat koteloituvat ennen lentäväksi hyönteiseksi muuttumistaan. Toukan kehitys aikuiseksi perhoseksi voi kestää muutamista viikoista jopa kuuteen vuoteen.