Nainen synnytti – vaginasta pullahti lapsen sijaan gekkolisko

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Indonesialaiset terveysalan ammattilaiset ovat olleet jo muutaman viikon mysteerin edessä. Kupang Cityssä asuva nainen väittää nimittäin synnyttäneensä alateitse ihmisvauvan sijaan elävän gekko-liskon. Hän väittää, että olisi kantanut ”poikasta” sisällään peräti kahdeksan kuukauden ajan.

Lisko olisi naisen kolmas jälkeläinen. Naisen aiemmat lapset ovat olleet ihmisiä. Paikallinen tohtori Messe Ataupa epäilee, että nainen olisi kärsinyt niin sanotusta haamuraskaudesta, jossa äiti on kuvitellut kahdeksan kuukauden ajan kantavansa lasta. Valeraskaudessa oireet voivat olla hyvin paljon samanlaisia kuin aidossa raskaudessa. Kun synnytyksen aika tuli, meni nainen paikallisen kätilön luokse.

Sairaalaan oli ollut liian pitkä matka, ja synnytys oli jo käynnistynyt. Yllättäen veren seasta olikin pullahtanut gekkolisko. Lisko ja äiti toimitettiin jatkotutkimuksiin Oenuntono Heatl Center -nimiseen terveyskeskukseen. Liskon alkuperää ei tiedetä. Naisen naapurit syyttävät perhettä noituudesta. Tohtori Ataupa epäilee, että kyseessä on pelkästään huijaus, koska ihminen ei tiettävästi ole koskaan synnyttänyt toisen lajin jälkeläisiä, RocketNes24.com-sivusto uutisoi. Gekot lisääntyvät munista kuoriutumalla.