Valkohain syönyt jättiläispeto askarruttaa yhä: ”Joku uusi eläinlaji?”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tiedemaailmasta kantautui taannoin erikoisia uutisia, kun tiedemiesten seuraama, ulkoisesti täysin terve kolmimetrinen naarashai löytyi yllättäen myöhemmin rantaan huuhtoutuneena. Joku haita huomattavasti suurempi eläin oli ilmeisesti hyökännyt sen kimppuun.

YouTube
YouTube

Joidenkin teorioiden mukaan kyseessä olisi kannibaaliksi ryhtynyt, jättiläismäisiin mittasuhteisiin kasvanut toinen valkohai. Tuleva dokumentti hakee vastauksia tutkijoita piinanneeseen kysymykseen. Hunt for the Super Predator pyrkii selvittämään, onko pelättynä petoeläimenä tunnetun hain tappanut olento toinen valkohai vai onko kyseessä jopa aikaisemmin tuntematon eläinlaji.

– Jokaisen mielessä oli sama kysymys: Mikä tämän teki? Valkohai oli selvästi joutunut syödyksi. Mikä söisi niin suuren hain? Mikä tappaisi kolmemetrisen valkohain?, elokuvantekijä Dave Riggs kuvailee tulevassa dokumenttielokuvassa.

Hunt for the Super Predator -dokumentti esitetään Yhdysvaltain Smithsonian-kanavalla 25. kesäkuuta. Vielä on epäselvää, kuinka selkeitä vastauksia ohjelma tulee antamaan maailmaa askarruttaneeseen mysteeriin. Joka tapauksessa Australian vesistöissä saattaa piileskellä peto, jollaista ihmiset eivät ole aikaisemmin kohdanneet – tai ainakaan selviytyneet kohtaamisesta elossa kertoakseen siitä maailmalle.