Huipputuliset kanankoivet saattavat halvaannuttaa kasvot?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla on useita ravintoloita, joissa tarjoillaan verisuonissa kuplivaa ja mahalaukkua korventavaa ruokaa. Yleensä tulisia herkkuja myydään vain haastemielessä, eikä niinkään kulinirastista nautintoa ajatellen. Tulisuus ilmoitetaa Scovillen asteikolla.

Nyt englantilaisessa Lincolnshiressä sijaitsevasssa Bindi-ravintolassa on jouduttu kouluttamaan henkilökuntaa hätätilanteita varten, sillä ruokalistalle on tullut mukaan Atomic Kick Ass Drumsticks -niminen annos.

chilimies14062014

Tulinen kanaherkku saattaa nimittäin väitteiden mukaan jopa halvaannuttaa syöjänsä kasvot hetkellisesti. Siihen on käytetty maailman tulisimpiin chileihin lueteltavaa Carolina Reaperia, jossa on 1.569.300 scovillea. Tavallisessa Tabascossa on noin 5.000 scovillea.

Ravintolan omistaja Karim kertoo, että mikäli annoksen tilaaja onnistuu syömään kymmenen kanankoipea 15 minuutissa, saa hän urakastaan sadan punnan palkinnon, eli 124,50 euroa. Ainoastaan 20 ihmistä on yrittänyt haastetta ja kanankoipien syöjien kerrotaan hikoilleen ja tärisseen sekä läpsineen itseään kasvoille suorituksen ajan.