Durex selvitti: Tästä syystä miehet pihtaavat nyt seksiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jos sängystä kuuluu: ”Kulta, ei tänään. Päätä särkee ja väsyttää”, niin automaattisesti valitusvirren sanojaksi oletetaan pariskunnan nainen. Todellisuudessa myös miehet saattavat pihdata tyttöystäviltään seksiä yhtä paljon, elleivät jopa enemmän.

Ei ole harvinaista, että pariskunnan nainen on se, joka joutuu niin sanotusti vonkaamaan tyydytystä saadakseen. Etenkin jalkapallon maailmanmestaruuskisojen aikaan naiset saattavat joutua urheiluleskiksi, kun kaksilahkeiset seuraavat ennemmin otteluita kuin harrastaisivat lemmenleikkejä vällyjen välissä.

Durex suoritti miehille osoitetun kyselyn Brasilian jalkapallokilpailuja silmällä pitäen, ja peräti 40 prosenttia uroksista kieltäytyy aktista otteluiden aikana. Sen sijaan 52 prosenttia suostuu sänkypuuhiin myös pelin aikana, mutta yrittää suoriutua hommasta mahdollisimman nopeasti.

Jalkapallon lisäksi yhdeksän muuta syytä seksistä kieltäytymiseen olivat kipeä selkä ja väsymys. Myös legendaarista päänsärkyä käytetään miesten keskuudessa tekosyynä rakastelemisen välttämiseen. Lisäksi ylityöt, liiallinen humala ja huono olo voivat olla selityksiä sille, miksi siippa ei suostu seksiin. Osa miehistä vetoaa seuraavan aamun aikaiseen herätykseen ja toiset ehdottavat myöhempää ajankohtaa erotiikkaleikeille. Mikäli seksistä kieltäytyminen tulee tavaksi, kannattaa parin selvittää kieltäytymisen perimmäiset syyt. Intohimo on yksi parisuhteen peruselementeistä.