Näin tupakointi tekee tuhojaan keuhkoissa – tekeekö vielä mieli tuprutella?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset nuoret polttavat tupakkaa vähemmän kuin ennen 2000-lukua. Syy lienee siinä, että tupakoiminen on suurimman osan mielestä ällöttävää. Tupakoitsijat ovat oikeastaan monen mielestä joko liian heikkosieluisia lopettamaan paheensa tai ylitsepääsemättömän yksinkertaisia ymmärtämään sen vaarat.

YouTube
YouTube

Tupakoiminen on syynä 80 prosenttiin keuhkosyöpätapauksista, ja se lisää sydäninfarktien määrää puolella. Verkkoon on ladattu lukuisia tupakoimisen vaaroja havainnoillistavia videoita, ja esittelemme jälleen niistä yhden. Kokeessa suuret muovikanisterit kuvaavat ihmisen keuhkoja. Jo yksi savuke kerryttää kanistereihin oksettavaa nikotiinimömmöä. Kuka haluaa tällaista ainetta vapaaehtoisesti kehoonsa ja on jopa valmis maksamaan siitä?

Sen lisäksi, että tupakoinnin lopettaminen on kannattavaa terveyssyistä, tekee se hyvää myös rahapussille ja sosiaaliselle statukselle. Tupakoiminen on kuitenkin tiukkaotteinen pahe, jota harjoitetaan yleensä tottumussyistä.